WordPress Multisite

Webshops, WordPress

Vaak krijgen wij de vraag van andere webdesign bureau’s of we kunnen helpen met het opzetten van een multisite op basis van WordPress. De reden daartoe is dat wij diverse websites hebben gebouwd welke draaien onder WordPress Multisite. Reden om een stappenplan te maken wat de meeste vragen zullen beantwoorden

Wat je moet weten

Draai je onder DirectAdmin kan je in Httpd.conf het volgende plaatsen: ServerAlias *.|DOMAIN|. Hiermee maak je een “Wildcard” aan. Deze Wildcard geeft toestemming om een alias aan te kunnen maken. https://alias.domeinnaam.ext. Nu je in DirectAdmin bezig bent kan je ook een back-up maken van de huidige database. Tevens heb je tijd gehad om na te kunnen denken of je nu subdomeinnamen wilt gebruiken of folders.

Stap 1

Wanneer je een nieuwe verse WordPress heb geïnstalleerd hoef je geen back-up te maken. Draait de website al maak dan echt een back-up van de database. Zorg er voor dat de mooie permalinks werken.

Stap 2

Om de netwerk setup in te schakelen. Dien je eerst de wp-cofig aan te passen. Voeg daarom het volgende toe:


/* Multisite */
define( 'WP_ALLOW_MULTISITE', true );

Stap 3

Het bovenste schakelt een extra optie in, in WordPress. Deze optie vind je onder “Extra”. Volg de stappen welke je vind (hier kan je kiezen van subdomein of mappen). Dat is het, niet meer en niet minder.

, ,
Zoektocht “Enable USB Debugging voor Android 4.3”
Terugblik op februari

Gerelateerd aan dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu