WordPress 5.0 (Gutenberg) uitleg en release datum

WordPress 5.0 (Gutenberg) uitleg en release datum

Toen ik dit artikel wilde schrijven leefde we al in de wereld van wordpress 4.7 stable. Omdat er op dat moment nog niet veel bekend was over wordpress 5.0 heb ik gewacht op meer informatie, inmiddels staat wordpress 4.9 op veel websites (shops) geïnstalleerd. Nu is wel de vraag: neemt WordPress een revolutionaire stap? Met wordpress 5.0?

“Verborgen” WordPress Beta-plug-ins

WordPress Plugin’s library heeft een Tab of Plugin genaamd Beta. WordPress Team verklaarde:

De hier vermelde plug-ins worden voorgesteld voor een toekomstige versie van WordPress. Ze zijn in actieve ontwikkeling.
Je kunt ze uitproberen, feedback geven of lid worden van een van de ontwikkelingsteams.

Ik zeg “verborgen” omdat het niet door de meeste WordPress-gebruikers wordt gebruikt, hoewel het juist op WordPress Plugin Home is geplaatst, het trekt geen mensen aan, zoals ik, ik weet niet dat het bestond tot een ongeluk.

Maar als WordPress Team het bovenstaande heeft gezegd, denk ik dat ik elke plug-in moet proberen en je moet laten weten hoe het gaat. Ik heb de bèta-plug-ins ingedeeld in de categorieën.Laten we kijken wat ze zijn.

WordPress-beveiligingsplug-ins

Open source kan ervoor zorgen dat uw product snel groeit met de bijdragers over de hele wereld, maar dat komt ook met exploits. De laatste zero-day exploits van WordPress van XML-PRC remote brute force naar XSS van commentaarformulieren heeft WordPress-gebruikers bezorgd gemaakt over de beveiliging van WordPress.

In de poging om WordPress-compound en tegen de bad boys te verharden, hebben WordPress-soldaten nieuwe beveiligingsplug-ins gedaan, die in volgende versies van WordPress beschikbaar zullen zijn.

Two-Factor

Deze plug-in helpt de webmasters om hun website te beveiligen met behulp van tweefactorauthenticatie. Als je nog nooit over twee factoren hebt gehoord, kun je dit hier lezen .

Twee-factorautorisatie is niet nieuw voor de WordPress-gemeenschap, omdat veel plug-ins hetzelfde functioneel of zelfs beter zijn, maar ik denk dat de vader van WordPress dit moet begrijpen en de strikte richtlijnen moet volgen.

Twee-factor beveiligingsplug-in wanneer ingeschakeld, het zal de nieuwe instellingen aan uw profiel toevoegen. Het zal er zo uitzien.

Two-factor biedt op dit moment vier autorisatiemethoden, het omvat:

  1. E-mail autorisatie
  2. Google Authenticator mobiele APP
  3. Beveiligingssleutels van derde apparaten
  4. Back-upverificatiecode – eenmalig wachtwoord.

Ik heb geprobeerd met e-mail autorisatie; het zal de tweede stap toevoegen voor invoerbeveiligingscode op de WP-inlogpagina.

Zoals gezegd, moet de vader zijn zoon begrijpen, dus ik moet kiezen, ik zou Two-Factor van WordPress Team gebruiken.

In de toekomst denk ik dat we meer dan vier methoden zullen hebben; het kan eenmalig een wachtwoordcode voor SMS zijn of gebruik WordPress Mobile APP om de QR-code te scannen op de WP-INLOGGEN-pagina, wie weet?

Applicatie wachtwoorden

Als u een APP voor mobiel ontwikkelt en interactie hebt met de WordPress REST API of XML-RPC, hebt u deze plug-in zeker nodig.

In plaats van uw APP te autoriseren met het root-wachtwoord, kunt u voor elke toepassing beveiligde wachtwoorden maken. Dat beveiligt je back-end van de hacker of wie reverse-engineeringtechniek gebruikt om je broncode te lezen en je rootwachtwoord te zien, zal een nachtmerrie zijn. v

Toepassingswachtwoord is niet nieuw voor mij of iemand van u. Als u Zoho-mail hebt gebruikt, hebben ze Toepassingswachtwoord gebruikt om u aan te melden bij Mail APP zoals Outlook of Mailbird.

Deze applicatiewachtwoordplug-in bestaat al meer dan negen maanden, maar is tot nu toe onderzocht en nuttiger. De reden is dat WordPress REST API v2 komt, veel APP of Web APP zullen profiteren van de REST API om te communiceren met het WordPress-platform. Het vergroot de kans dat je wordt gehackt door reverse engineering als je het root-wachtwoord gebruikt. Dus, er is tijd voor het applicatie wachtwoord!

Inhoud bewerken Plug-ins

Ben je in situaties geweest dat je altijd op ‘Voorbeeld’ moest klikken als je wijzigingen aanbracht in je berichten of pagina’s? Denkt u dat we de paginasjabloon kunnen veranderen en het levendig kunnen zien zonder op “Voorbeeld” te klikken? Nou, de volgende plug-ins zullen uw productiviteit maximaliseren en uw klikken besparen.

Berichten aanpassen

Aanpassen van berichten is een plug-in die gebruik maakt van de selectieve vernieuwing die werd geïntroduceerd in WordPress 4.5 en Customizer om een ​​betere ervaring te creëren bij het bewerken van uw berichten.

Als u alle wijzigingen blind hebt doorgevoerd en moet wachten totdat het voorbeeld is geladen om te zien hoe het werkt. Nu kun je het vergeten. Met Post aanpassen, kun je de bericht-meta aanpassen en inhoud wijzigen. De ouderwetse flow wordt nu volledig vervangen door Customizer flow, stel je voor dat je je bericht leest op de frontend en dan denkt dat je het moet bewerken. Klik gewoon op “aanpassen” dat de plakkerige bar, uitstekend.

Ik ben enthousiast over hoe WordPress-team de inhoudeditor schikt. Logica en geschikt, maar het zal voldoen aan een situatie waarin de inhoud te veel, kunnen gebruikers zich gewikkeld voelen door de hoogte van de editor.

Front-end Editor voor WordPress

Zoals gebruikelijk bestaat de front-end-editor al heel lang samen met WordPress; de grote man domineert de editor van de front-end editor is Visual Composer voor jaren. Op de markt verscheen onlangs ook een nieuwe front-end editor plug-in voor WordPress, maar het heeft geen aantrekkingskracht zoals Visual Composer dat doet

Met Front-end-editor kunt u uw bericht rechtstreeks op de pagina bewerken. De manier waarop het werkt, net zoals u de mobiele telefoon en het aanraakscherm gebruikt. U selecteert de zinnen, vervolgens verschijnt de contextuele balk, selecteert u de corresponderende actie die u wilt, dat is het. In de vergelijking met Visual Composer is de Front-end Editor voor WordPress lichter en sneller. Misschien is het overgenomen van het Customizer-framework. Lichter betekent minder functies. Kan dit niet vergelijken met Visual Composer omdat VC veel elementen bevat en elk element verschillende instellingen heeft.

Ik geloof sterk in deze verhuizing van WordPress omdat het niet de taak van WordPress is om een ​​significant en volledig functioneel te maken, maar een platform te maken, waar ontwikkelaars API kunnen gebruiken, met functies om hun nuttige add-on te maken voor Front-end Editor.

Achtergrondafbeelding Kropper

Zoals u zich kunt herinneren in Customizer van WordPress, kunt u de achtergrond van uw website snel wijzigen in 2 klikken. Maar wanneer het te groot is, moet je het handmatig bijsnijden en vervolgens opnieuw uploaden naar de bibliotheek en de afbeelding opnieuw selecteren.

Niet meer, nu kunt u uw afbeelding bijsnijden voordat deze live op uw site wordt weergegeven. Dit is een kleine actie, maar het vermindert de tijd aanzienlijk in de veranderende achtergrondafbeelding.

Shortcake (Shortcode UI)

Weet je nog hoe WordPress Youtube-links verwerkt? Tweet? Vimeo-URL? Ja, het is de functie oEmbed van WordPress, maar deze is beperkt tot oEmbed-typen die alleen door WordPress worden ondersteund.

Shortcake is de extensie voor oEmbed – speciaal voor Shortcode, in plaats van dat je de tonnen shortcode en moeilijk te beheren laat zien of ziet hoe het werkt, zal het je shortcode meteen van de content-editor weergeven. Het is handig als u een WordPress prijstabel-plug-in installeert, of als u een shortcode hebt om uw inhoud op te delen in 2 kolommen, nu kunt u deze in actie zien.

Het zal nuttiger zijn als we het combineren met de plug-in Front-End Editor, zodat je allebei kunt zien hoe je post levendig verandert en de shortcode direct weergeeft.

Conclusie

Dit zijn alle nieuwe WordPress-functies die in de kern zullen worden opgenomen. Het is echt leuk en geweldig om alle nieuwe functies voor alle anderen te ervaren.

Ik kan alleen maar zeggen dat WordPress zich voorbereidt op een hele grote evolutie, van een CMS naar een platform. Ik kan niet precies zeggen dat alle functies die ik hierboven heb gezegd in WordPress 5.0 of volgende versies verschijnen, maar ik geloof dat het WordPress-team en alle bijdragers er hard aan werken om je een betere ervaring met WordPress te bieden.

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Heeft u een vraag?

Stuur ons gerust een bericht. We helpen u graag verder.

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Wij schreven ook over het volgende