Welke betaalproviders voor jouw webshop?

Welke betaalproviders voor jouw webshop?

Voor een webshop heb je ook een betaal provider nodig. iDEAL via de bank waar je al lid van bent, Creditcards, PayPal, Afterpay en zo zijn er veel meer betaal providers welke je kan aanbieden aan jouw klanten. Veel keus en vaak te veel om een goede keus te maken. Om nu apart iDEAL, Creditcards, PayPal, Afterpay en veel meer aan te bieden is voor een developer tijdrovend en voor jouw als webshop eigenaar niet te doen aan aanvragen. Wat kan je dan wel doen?

Betaalproviders vergelijken

In Nederland zijn er veel aanbieders dus is het soms lastig om te kiezen welke betaalprovider het beste bij jou past. Veel webwinkeliers die eenmaal met een partij in zee gaan, vergelijken of wisselen daarom ook niet zo snel meer. De Nederlandsche Bank voert controles uit en er zijn strenge regels verbonden aan deze sector waardoor je wel kunt stellen dat in Nederland eigenlijk geen slechte aanbieders bestaan. Elke aanbieder is daarmee geschikt. Door het gebruik van derden-rekeningen zou je zelfs bij faillissement op je geld kunnen rekenen.

Ondanks dat alle betaalproviders geschikt kunnen zijn, zijn er natuurlijk wel verschillen waardoor jij wel een keuze kunt maken. Om te beginnen kun je ze vergelijken door de betaalmethoden die ze bieden, want niet iedereen biedt hetzelfde. Natuurlijk wil je de meest populaire betaaloplossingen als iDeal, creditcards en PayPal. Maar daarnaast wil je misschien ook achterafbetalen aanbieden, of klanten uit Duitsland en België laten afrekenen via de lokale betaalmethoden. Niet elke betaalprovider kan dit.

Welke betaalproviders zijn er dan?

Zoals gezegd kan je via je eigen bank iDEAL aanvragen, maar via een betaalprovider heb je vaak meer keus. De verschillen tussen de betaalproviders zijn de kosten die je als winkelier dient te betalen. Deze kosten, transactiekosten verschillen sterk tussen de betaalproviders.

Zo zijn de iDEAL kosten per betaalprovider verschillend:

1. Mollie € 0,29
2. TargetPay € 0,39
3. Pay.nl € 0,39
4. Sisow € 0,43
5. Icepay € 0,29 + € 14,95 abonnement

(deze kosten zijn een indicatie, en opgenomen op de dag van het schrijven van dit artikel)

Onderstaand vind je een overzicht van de aansluitkosten betaalproviders, wel handig dit te weken daar deze kosten vaak over het hoofd worden gezien.

 

Algemeen

Buckaroo ICEPAY Mollie MultiSafepay Ogone Omnikassa Sisow
Eénmalige setupkosten € 74,95 € 300,-
Eénmalige setupkosten per extra site € 100,-
Maandelijkse kosten € 39,95 € 45,- € 59,95 € 10,-
Maandelijkse kosten per extra site
Transacties inbegrepen per maand * 300 50
Kosten per extra transactie € 0,15 € 0,25
Contractduur 1 jaar 1 jaar 2 maanden 1 jaar 1 jaar
SSL-verbinding bij betalen Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja

* De meeste PSP’s hebben hun transactiekosten verwerkt in de ‘transactiekosten per betaalmethode’ (iDeal, overschrijving, enz). Alleen MultiSafepay en Omnikassa heffen extra transactiekosten bovenop de ‘transactiekosten per betaalmethode’. Hoewel er bij deze Payment Providers een aantal transacties zijn inbegrepen betaal je altijd de ‘transactiekosten per betaalmethode’.

Ook is het handig te weten wat de overige kosten zijn van een betaal provider. Zoals een terigbetaling (Refund) of een onterechte machtiging. Deze kosten zijn vaak niet helemaal duidelijk maar worden dus wel gemaakt.

Overige kosten

Buckaroo ICEPAY Mollie MultiSafepay Ogone Omnikassa Sisow
Refund € 0,25 € 0,35 ? € 0,19 Nee € 0,35 € 0,15
Onterechte machtiging (Chargeback) € 26,- € 5, n.v.t. € 24,- ? € 25,- ?
Match verzoek ? € 2,50 n.v.t. € 0,- ? n.v.t. ?

* Bij Ogone is het niet mogelijk om een refund aan te vragen met het Pro Highflyer account. Hiervoor zal je het Premium abonnement moeten afnemen van € 99,95 per maand (transactie kosten bedragen dan € 0,25 i.p.v. € 0,35).

Uitbetaling betaalproviders

Het uitbetalen van tegoeden bij een betaalprovider verschilt per provider. De een kan je zelf aangeven wanneer je dat wilt hebben, bij de ander is dat op een vast moment. Onderstaand vind je een overzicht van deze uitbetaal schema’s betaalprovider.

Uitbetalingen

Buckaroo ICEPAY Mollie MultiSafepay Ogone Omnikassa Sisow
Uitbetaling maandelijks
Uitbetaling tweewekelijks
Uitbetaling wekelijks
Uitbetaling 2x per week
Uitbetaling dagelijks € 0,25
Zelf uitbetalen € 0,50 € 0,25
Real Time statistieken
Mobiele statistieken
Mobiele checkout
Tweede kans *
Eigen lay-out **
API
Snel eenmalige betaallink maken

* Tweede kans: Mocht een betaling om wat voor reden mislukken dan stuur de Payment Provider een herinnering per e-mail met de betaallink.

** Met een eigen lay-out is mogelijk om een je eigen logo (eventueel kleuren) te gebruiken op de pagina van de Payment Provider die de klanten te zien krijgen tijdens het betalen.

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Heeft u een vraag?

Stuur ons gerust een bericht. We helpen u graag verder.

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Wij schreven ook over het volgende