Een website zonder SSL worden onveilig gemarkeerd in Google

Een website zonder SSL worden onveilig gemarkeerd in Google

In januari zal Google Chrome de oorlog verklaren aan “onveilige” domeinnamen (lees: domeinnamen, websites zonder SSL certificaat). Dit allemaal dmv een browser update van Chrome. Wanneer deze is geïnstalleerd zullen website zonder SSL onveilig verklaard worden in Chrome. Deze update zal plaatsvinden in januari 2017, dan zal Chrome versie 56 live gaan en zullen bezoekers van niet veilige websites als volgt gewaarschuwd worden.

Chrome zal in het begin de minder opvallende grijze melding gebruiken om u te waarschuwen maar naar verloop van tijd zal de rode driehoek gecommuniceerd worden!

Wanneer u nog geen SSL certificaat hebt geïnstalleerd worden uw bezoekers gealarmeerd door deze melding en zal dit resulteren in een hogere bouncerate, een lager aantal pageviews en een slechtere conversie, omdat de kans groot is dat bezoekers uw vroegtijdig website verlaten bij het zien van de waarschuwing.

Wat doet een SSL certificaat?

Een SSL certificaat versleuteld gegevens voordat deze worden verzonden via het Internet. Hierdoor kunnen deze gegevens niet gelezen worden door cybercriminelen die deze data proberen te onderscheppen en deze te gebruiken voor zaken die het daglicht niet kunnen verdragen.

Bezoekers letten steeds meer op de veiligheid van websites alvorens zij wachtwoorden invullen of betaalgegevens verstrekken wanneer zij online shoppen. U herkent een veilige website aan de toevoeging van https en een veiligheidsslotje.

Welk SSL certificaat moet ik kiezen?

Sinds Google officieel verklaard heeft dat SSL een rankingsignaal is zijn de aanbieders van SSL certificaten als paddenstoelen uit de grond geschoten. Er worden 3 soorten SSL certificaten aangeboden:

  • Domein validatie – Beveiligde verbinding zonder bedrijfsgegevens, dit is het goedkoopste certificaat en wordt vertrouwd door alle browsers. Alhoewel deze variant niet bedoeld is voor commerciële websites wordt deze toch nog vaak gebruikt.
  • Organisatie validatie – Beveiligde verbinding met bedrijfsgegevens, deze gegevens komen niet in beeld maar kunnen geraadpleegd worden door op het slotje te klikken.
  • Uitgebreide validatie – Beveiligde verbinding in beeld, de bedrijfsnaam wordt in de groene balk getoond zoals deze bekend is in het handelsregister (KvK voor Nederlandse websites). Deze variant is de allerduurste maar oogt daarmee wel het betrouwbaarst.

Hoger in Google met SSL

Google heeft SSL als officieel ranking signaal erkend. Dit betekent dat uw website hoger zal scoren in de zoekresultaten dan het domein van concurrenten die ook strijden om die felbegeerde positie in de organische zoekresultaten van Google.

Let wel op! Het wijzigen van uw webadres naar de https versie is een ingrijpende wijziging die zorgvuldig uitgevoerd dient te worden, anders klimt u niet in positie maar kunt u als gevolg van de SSL installatie zakken als een baksteen! Indien u uw posities in Google koestert bent u de installatie het beste uit laten voeren door een professioneel Internet Marketing Bureau.

Heeft u nog geen SSL certificaat?

Indien uw website nog niet voorzien is van een slotje en een https in uw webadres dan doet u er verstandig aan om contact op te nemen met ons bureau en te kiezen voor een van de SSL certificaten.

Reageer

1 reactie. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Heeft u een vraag?

Stuur ons gerust een bericht. We helpen u graag verder.

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Wij schreven ook over het volgende