Waarom onderhoud aan een WordPress website belangrijk is

Waarom onderhoud aan een WordPress website belangrijk is

Eerst moeten we weten wat WordPress is. Ik spreek vaak klanten die wel van WordPress gehoord hebben maar eigenlijk niet weten wat het is. Als tegenvraag is vaak die door mij gesteld wordt is namelijk, wat is WordPress? Als je het heel snel moet zeggen: WordPress is een programma waarmee je een website, blog of webshop kunt bouwen en onderhouden, met name dat onderhoud bespreek ik hier onder.

Wat is WordPress

WordPress is het meest gebruikte content management systeem (CMS) ter wereld. Een content management systeem is een systeem waarbij je een website kunt mee bewerken, door pagina’s te maken en aan te passen en (afhankelijk wat voor CMS je gebruikt) eventueel de design dus lay-out. Volgens w3techs is het marktaandeel WordPress: Meer dan 43% van alle websites op aarde gebruikt WordPress.

Waarom WordPress gebruiken?

WordPress is gratis: Vaak hebben een eigen gemaakte CMS systemen contracten welke je per maand moet afnemen. WordPress is vrij gebruiksvriendelijk: Als je vergelijkbare CMS bekijkt, het meest gebruiksvriendelijke content management systeem. Voor bijna elk stukje functionaliteit op een website bestaat er een plugin die je kunt installeren. Daarnaast is WordPress is zoekmachine vriendelijk. En vergeet het belangrijkste niet: Hulp en flexibiliteit, want bijna elke designer, webhost, webdeveloper, schrijver en marketeer heeft ruime ervaring met WordPress.

Waarom onderhoud aan een WordPress website?

WordPress is toch zo goed? Het is gratis, iedereen kan er mee werken en bovendien kan je gratis dingen downloaden voor je website. Waarom dan nog onderhouden? Het is het zelfde met een auto, het maakt iet uit welke merk auto. Je zal altijd onderhoud nodig hebben, hoe nieuw deze ook is. Het zelfde is met een online systeem. Er komen regelmatig updates uit, die zijn er niet voor niks. Een update kan een beveiliging update zijn. Juist omdat WordPress het meest gebruikte CMS systeem ter wereld is, houdt dat ok in dat er mensen zijn die misbruik willen maken van mogelijke gaten en lekken. Daarom dat het updaten een absolute must is.

Een snelle website is key!

WordPress maakt gebruik van een database. Zo een database kan veel informatie bevatten, als jouw website veel plugins gebruikt kan het zo maar zijn dat je website ook trager is. Een snelle hosting is absoluut een must, maar niet alleen dat. Het updaten van de website kan ook veel schelen.

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Heeft u een vraag?

Stuur ons gerust een bericht. We helpen u graag verder.

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Wij schreven ook over het volgende