Waarom een nieuwe website?

Waarom een nieuwe website?

Een nieuwe website brengt zorgen met zich mee, je moet rekening houden met de positionering in Google. Rekening houden wat jouw klanten vinden van de nieuwe website. Dit zijn argumenten wat wij vaker horen. Er zijn niet alleen zorgen, een nieuwe website maakt klanten die de oude website ook kende ook nieuwsgierig, een frisse look met nieuwe ideeën gestroomlijnd voor conversie brengt meer omzet.

Hier 20 nuttige webdesign tips!

1. Gebruik niet teveel kleuren: Een huisstijl hoort maximaal drie kleuren te hebben. Anders wordt het te ingewikkeld voor de bezoeker van de website. Een strakke uitstraling helpt om het verhaal van jouw bedrijf eenvoudig over te brengen.

2. Maak een passend logo: Je logo is vaak het eerste wat een bezoeker ziet en die eerste indruk kun je maar één keer maken.

3. Uiterlijk van de content: Gebruik alinea’s, juiste interpunctie en correct Nederlands taalgebruik.

4. Trends: Houd de laatste trends op het gebied van webdesign in de gaten en volg deze tips op.

5. Simpel: Keep it simple, maak je design niet te ingewikkeld en te moeilijk om te begrijpen voor de bezoeker. Met een eenvoudig design kun je gemakkelijk jouw verhaal aan de doelgroep vertellen.

6. Testen, testen en nog meer testen: Test alles wat je doet en zorg ervoor dat je doelgroep goed reageert op de veranderingen. Toets dit met genoeg A/B-testen onder bezoekers van de website.

7. De beroemde vijf seconden regel: De bezoeker van jouw website moet binnen vijf seconden precies weten wat je doet en wat jouw bedrijf aanbiedt. Is dit niet het geval? Dan moet je dit aanpassen. Dit kan relatief eenvoudig worden gedaan door dit een prominente plaats te geven op het eerste aanzicht van de homepagina.

8. Navigatie: Dit is niet alleen belangrijk voor de bezoekers, ook voor Google. De website moet toegankelijk zijn en de website-structuur moet georganiseerd zijn. Dit zorgt ervoor dat de bezoekers makkelijk kunnen vinden naar waar ze op zoek zijn.

9. Maak gebruik van interne links: Om in te haken op punt 8: Maak gebruik van relevante interne links zodat de bezoekers weten waar ze op de website kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn.

10. Call-to-actions: Maak juist gebruik van call-to-actions om onder andere de conversieratio van de website te verhogen. Gebruik ingekleurde buttons om deze een prominente plaats te geven op de website. Zorg ervoor dat de buttons opvallen maar dat ze niet in de weg staan of tot last zijn.

11. Wees origineel: Koop geen thema. Wil je echt het maximale uit je online aanwezigheid halen, dan is het een must om geen thema te kopen. Een thema is handig voor een basis-website (denk aan een freelancer) maar brengt veel beperkingen met zich mee.

12. Denk aan het lettertype gebruik: Er zijn veel verschillende lettertypes maar welke past nou echt bij jouw doelgroep?

13. Content: Schrijf de content voor jouw doelgroep. Bedenk wie jouw doelgroep is (of raadpleeg Google Analytics hiervoor) en baseer de teksten hierop. Wanneer de gemiddelde leeftijd van jouw bezoekers 13 is, werkt het averechts als je deze met ‘u’ aanspreekt.

14. Afbeeldingen: De afbeeldingen van een website zijn een groot gedeelte van de uitstraling. Eén foto zegt meer dan duizend woorden en dit geldt vooral voor websites. De bezoekers hebben vaak weinig tijd (en geduld) om jouw verhaal te lezen. Het gebruikmaken van relevante afbeeldingen is hierbij een mooie oplossing. Het zorgt ervoor dat je verhaal duidelijk en snel wordt verteld en bespaart ellelange stukken tekst.

15. Veiligheid: Digitale veiligheid (cybersecurity) wordt met de dag belangrijker. Het is recentelijk vanuit de overheid zelfs verplicht om een SSL-certificaat te hebben (https://). Dit geeft de bezoekers van de website een veilig gevoel en het heeft in de meeste gevallen zelfs een conversieverhogend effect.

16. Websitesnelheid: De websitesnelheid is een praktisch onderdeel van de uitstraling van een website. Het hebben van een website die snel laadt, verlaagt het bouncepercentage aanzienlijk.

17. Mobiele bruikbaarheid: Dit is een factor dat niet alleen meespeelt in het uiterlijk van de website. Het zorgt ook voor een betere score in de zoekresultaten van Google.

18. De juiste landingspagina’s: Het hebben van de juiste landingspagina’s zorgt voor een soepele ervaring voor de doelgroep. Het is belangrijk om de landingspagina’s zo relevant mogelijk te houden aan waar de doelgroep naar op zoek is.

19. Boven de vouw: Zorg voor een duidelijk verhaal boven de vouw. Dit is het eerste aanzicht voor de doelgroep (en vaak het eerste contactmoment met je bedrijf).

20. Denk lokaal: Baseer het design van je website op de lokale omgeving. Ben je een kleine bakker die werkt in een klein dorpje? Baseer hier het uiterlijk van je website dan ook op.

Wil ook jij een nieuw website?

1Regio
2Opdracht
3Contactgegevens

Reageer

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Heeft u een vraag?

Stuur ons gerust een bericht. We helpen u graag verder.

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Wij schreven ook over het volgende