Snelheid is key

De snelheid van de website is key! Hoe sneller de website reageert des te beter dit is voor je uiteindelijke SEO score. Met andere woorden hoe sneller je website, dus te beter je klanten (bezoekers) dit vinden. Dus een snelle website is niet alleen goed voor je SEO maar ook voor klantbeleving. Niets is erger dan het eindeloos wachten tot er een nieuwe pagina opent. Het is best makkelijk dit zo te zeggen maar hoe krijg je een snelle website?

Hoe krijg je een snelle website?

Een snelle website krijg je niet alleen door een paar dingetjes te doen. Een snelle website is afhankelijk van een aantal dingen zoals:

  • De grote van de HTML
  • Database
  • Server
  • Geoptimaliseerd of niet
  • De foto’s (afbeeldingen)

Laten we eerst de grote van de HTML bespreken. Een website kan langzaam gaan als bijvoorbeeld de pagina heel lang is en bestaat uit verschillende elementen waardoor de pagina trager (zwaarder) en trager wordt. Niet dat een pagina die lang is en veel elementen bevat niet snel kan gaan, dit heeft te maken met geoptimaliseerd of niet. Elke website kan geoptimaliseerd worden voor SEO, een klant van ons Mannengeheim heeft diverse website die lang zijn maar toch heel snel (dus goed scoren bij bijvoorbeeld GTmatrix onze score). Dit kan door optimalisatie plugins zoals WP Rocket. En door de HTML te optimaliseren waardoor wij een betere score krijgen en dus een snelle website.

Een van de belangrijkste dingen die vitaal zijn voor een snelle website is de snelheid van de server (waar de website gehost wordt). Veel hosting bedrijven willen veel websites op een server proppen. Dat is goed voor de kassa maar minder voor u als klant. De website heeft door de vele gebruikers minder geheugen of minder rekenkracht. Het verbruik daarvoor wordt gedeeld onder de gebruikers van die server. Een trage server is dus een trage website ook al hebben wij de website geoptimaliseerd hou je toch een slechte score.

Hoe vaak kom je een (relatief kleine) webshop tegen waarbij het lang duurt voor de product afbeeldingen geladen is. Of een website waarbij de bovenkant van de website zo traag is met laden. Dan ben je op een website waarbij de afbeeldingen niet geoptimaliseerd zijn. Een foto uploaden van 3MB (normaal met je iPhone) is nutteloos verbruik van je data. Bovendien moet iedereen die de pagina opent die 3MB eerst downloaden en als daar 10 foto’s op staan van 3MB is dat 30MB + de rest van je HTML (ongeveer 500KB) dan de database nog steeds erbij.

Wij optimaliseren graag jouw website, neem contact met ons op.

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Heeft u een vraag?

Stuur ons gerust een bericht. We helpen u graag verder.

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Wij schreven ook over het volgende