Responsive webdesign

Tot voor kort was het gebruikelijk om websites te bouwen met een vaste breedte, in de veronderstelling dat iedereen dezelfde gebruikservaring zou hebben. Meestal tussen de 950 en 980 pixels, zodat schermen met verschillende resoluties een website altijd goed weer konden geven. Deze breedte was eigenlijk de gulden middenweg: niet te breed voor kleine schermen, maar ook niet te smal voor bezoekers met een groot beeldscherm.

Ontwikkelingen

De komst van smartphones en tablets heeft een enorme verandering teweeg gebracht in webdesign-land. Tegenwoordig is het internet bereikbaar via mobiele apparaten met veel verschillende resoluties en niet onbelangrijk: kleine schermen. Meer en meer worden websites bezocht vanaf deze gadgets. Het is dus van essentieel belang dat je kritisch kijkt naar de compatibiliteit van je digitale creatie. Meer en meer zal geprogrammeerd moeten worden volgens het principe van Responsive Webdesign.

Wat is Responsive Webdesign?

“Responsive webdesign is het geschikt maken van websites voor mobiele apparaten, opdat deze een consistente gebruikservaring leveren op apparaten met uiteenlopende formaten en resoluties” Responsive is de toekomst. De tijd van vaste breedtes is voorbij. Gelukkig leven we in een tijdperk waarin HTML5 en CSS3 gemeengoed worden en kunnen we inspelen op de behoeften van de moderne consument. En het mooiste is: je merkt er niet van. Er wordt niet ingeleverd op snelheid, maar het gebruiksgemak verbetert enorm. En dat is waar het om draait. Want een fijne, goedwerkende website op elk apparaat levert klanten op. Of beter gezegd: het jaagt ze niet weg.

dWork Webdesign

Wij beheersen deze technieken tot in de puntjes. Een responsive website laten maken vergt specialistische kennis en ervaring waarover wij beschikken. dWork heeft tientallen websites gemaakt die zowel op desktops als op tablets en mobiele telefoons perfect worden weergegeven. Ben je op zoek naar een moderne website die altijd goed wordt weergegeven? Neem dan eens contact op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Heeft u een vraag?

Stuur ons gerust een bericht. We helpen u graag verder.

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Wij schreven ook over het volgende