‘mobile first’ met Google zoekmachine

Google is voor de indexering van zijn zoekmachine na een jaar testen en experimenteren overgestapt op ‘mobile first’. Dat wil zeggen dat altijd eerst de mobiele webpagina’s worden geïndexeerd

De reden is dat steeds meer gebruikers mobiel zoeken en dus vaak eerst de mobiele versies van webpagina’s te zien krijgen. De trend is al gaande sinds 2015.

De veranderingen komen dan ook niet uit de lucht vallen. Google begon mobielvriendelijke websites al hoger in de resultaten te zetten. Ook laadtijden worden tegenwoordig meegewogen: mobiele websites laden sneller. Vanaf juli zullen trage sites lager in de zoekresultaten eindigen.

Het is zeker niet zo dat meteen alle sites op deze wijze worden geïndexeerd. Wel wordt deze week begonnen met een eerste fase. De sites zullen merken dat zij vaker bezoek krijgen van de SmartPhone Googlebot. Ook worden mobiele versies in de cache bewaard.

Achter de schermen worden geen aparte indexen voor mobiele en normale websites bijgehouden. Wel kan het voorkomen dat er grote verschillen zijn tussen de mobiele en normale sites en op mobiele sites minder informatie is te vinden.

Groei van Magento neem af, Woocommerce wint terrein
Binnenkort: Website abonnement!

Gerelateerd aan dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu