Magento webshop verhuizen / migreren naar een nieuwe server / domein

Magento webshop verhuizen / migreren naar een nieuwe server / domein

Magento webshop?

Regelmatig krijgt dWork te maken het online plaatsen van een Magento webshop. Magento webshops welke wij hebben gemaakt of waar de klant een bepaalde template voor heeft uitgekozen. Hoedan ook, de webshop moet online geplaatst worden van de testomgeving naar de daadwerkelijke live omgeving waar de webshop haar werk dient te doen.

Maak altijd een backup van de testomgeving van de Magento webshop

Eer je met de backup begint is het belangrijk om de cache (tijdelijke bestanden) te legen. Dit doe je in Systeem > Cache management. (uiteraard dien je eerst in te loggen in de Magento back-end. Download vervolgens dan alle bestanden van Magento shoproot met een FTP programma zoals Filezilla of een ander programma zoals Cyberduck (Mac).

Exporteer de MYSQL Database (of Maria DB)

Ga naar phpmyadmin en klik hier op exporteren. In phpmyadmin worden de databases opgeslagen. Open vervolgens het .sql bestand (welke je zojuist hebt gedownload) en typ CRTL+F of CMD+F (Mac). Zoek vervolgens op de url van de testomgeving en vervang alle urls met de nieuwe url van de live omgeving. Sla het bestand op. Hiermee is meteen de secure url en unsecure url van Magento vervangen.

Importeren aangepaste database naar nieuwe database

Maak een nieuwe database aan (op de nieuwe server omgeving) in de live omgeving en doe via phpmyadmin een import van de aangepaste database backup uit stap 2. Let op dit kan even duren dus sluit het scherm niet af. Mocht dit niet lukken doordat de database te groot is, vraag dan aan je hosting bedrijf of ze de upload en timeout willen vergroten van phpmyadmin.

Uploaden FTP testomgeving naar live omgeving

Upload nu alle (reeds gedownloaden) magento bestanden naar het nieuwe adres via een FTP programma, zoals Filezilla of Cyberduck (Mac). Let hierbij op dat je ook de verborgen bestanden meeneemt.

Database configuratie Magento webshop aanpassen

De volgende stap is het aanpassen van het database bestand van Magento. Open het bestand app/etc/local.xml en pas de database details aan. Het openen van een .xml bestand kan je bijvoorbeeld doen met Notepad++.

Cache vernieuwen en Index opnieuw opbouwen

Leeg de bestanden uit de mappen var/sessions en var/cache mochten hier nog bestanden in staan op de nieuwe omgeving (persoonlijk zou ik deze bestanden al eerder hebben verwijderd). Log tenslotte in de Magento installatie op de nieuwe omgeving en ga naar Systeem > Index management. Vernieuw hier alle indexes, dit proces kan ook behoorlijk lang duren (uiteraard hoeveel producten er in Magento zijn).

reindex magento

Als alles goed gaat dan zou de webshop nu live moeten staan! Mocht u hulp nodig hebben met de bovenstaande stappen, wij helpen u graag hierbij.

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Heeft u een vraag?

Stuur ons gerust een bericht. We helpen u graag verder.

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Wij schreven ook over het volgende