Magento veilig maken met een SSL certificaat

Magento veilig maken met een SSL certificaat

Zoals velen al weten is een SSL (groene balk) belangrijk aan het worden en hecht Google daar veel waarden aan. Ook is het voor een webshop (of een website welke al een formulier heeft) een SSL verbinding verplicht. In dit artikel kan je meer lezen over wat Google van een SSL vindt.

Een SSL certificaat bestellen kan bij veel aanbieders, wij werken nauw samen met Vservs (een hosting bedrijf) en daar zijn de prijzen over een SSL certificaat laag en duidelijk. Vaak is een dergelijke certificaat snel te bestellen en zonder al te veel moeite. Heeft u nog geen certificaat is het verstandig om hier naar te kijken, en deze snel aan te schaffen en ook te installeren. In dit artikel zal ik uitleggen hoe je in Magento SSL eenvoudig kan activeren nadat deze (het SSL certificaat) geïnstalleerd is op de server.

SSL activeren in magento

Eerst gaan wij inloggen in Magento. Na het inloggen in Mageento kiest u bovenin voor “Systeem” waarna u kiest voor “Configuratie“. U krijgt een nieuw menu (aan de linkerkant te zien) in dit menu gaan we naar het sub-menu “Algemeen” en vervolgens kiezen we voor “Web“. In het tabblad web openen we “Onveilig” en “Veilig“. Bij “veilig” veranderen we de URL naar https://www.uwdomein.nl/. Vervolgens kan worden aangegeven waar de veilige URL’s moeten worden gebruikt. Standaard is dat dit gebruikt wordt in de backend en de frontend (Winkelwagen, checkout, klantenlogin). Wilt u uw volledige website over een SSL laten lopen? U kunt dan zowel de veilige als onveilige URL veranderen naar https://www.uwdomein.nl/.

SSL Toevoegen magento

Hierna kiezen we voor het opslaan van de instellingen. Het kan zijn dat u, voor alles naar behoren werkt, de cache van Magento nog nog even moet legen. U gaat hiervoor naar “Systeem” (bovenin) dan kiest u voor “Cache-beheer“. U krijgt vervolgens het volgende scherm te zien:

Magento Cache verwijderen

Druk vervolgens op “Flush Magento Cache“, u moet hier even op wachten en uw cache is geleegd. Kies vervolgens uitloggen, en uw webshop staat op SSL.

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Heeft u een vraag?

Stuur ons gerust een bericht. We helpen u graag verder.

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Wij schreven ook over het volgende