Kosten onderhoud WordPress website

Kosten onderhoud WordPress website

Regelmatig krijgen wij de vraag of wij ook WordPress websites onderhouden en wat daar de kosten zijn. Tevens wordt er gevraagd of onderhoud aan een WordPress website wel nodig is. Laat ik de tweede vraag eerst beantwoorden, JA! Geen onderhoud aan een auto is slecht voor de motor e.d. dat is ook met WordPress het geval. Wanneer u uw website met WordPress niet regelmatig laat nakijken kunnen er vervelende dingen gebeuren. Zelf uw WordPress website onderhouden kan natuurlijk ook. Na een tijdje merkt u dat er een nieuwe versie van WordPress uit is en dat er updates zijn voor de plugins die je gebruikt. Natuurlijk kom je een heel eind om daarvoor op de update links te klikken.

WordPress website werkt niet meer

Na een paar updates merkt u dan dat u bepaalde delen van uw website niet meer kunt wijzigen. Of erger, als u een tijd geen update hebt gedaan: dat uw website is gehackt. In de vorige weken hebben wij zowel de ene als de andere situatie aan de hand gehad, en kunnen oplossen (dit is immers ons vak). Het kon erger, wanneer uw WordPress websites gehackt is kan deze op een Blacklist komen te staan waardoor uw email niet meer aankomt bij uw klanten, door die Blacklist. Wanneer u hiermee overweg kan is dat prima, maar de meeste ondernemers zijn goed in wat de ondernemer doet en dat is ondernemen in zijn of haar vak. Een website aanpassen is het laatste waar u dan aan zal denken. In dit soort gevallen heeft u een webdesign bureau nodig welke uw WordPress websites kan onderhouden.

Wat is het voordeel van uitbesteden?

U krijgt naast alle back ups en updates ook advies van ons over te gebruiken plugins. Plugins die niet meer zijn bijgehouden kunnen teveel verouderd zijn en niet meer werken met de nieuwste WordPress versie. Er zijn ook plugins die met elkaar conflicteren of teveel memory limit ‘vreten’, waardoor u ineens (en onnodig) ineens een duurder hosting pakket zou moeten aanschaffen.

Besteed u het onderhoud uit, dan wordt dat allemaal voor u geregeld, krijgt u altijd juist advies van ons en een goede instructie bij de installatie van een nieuwe/vervangende plugin. En heeft u kennis van de nieuwste features die WordPress kan bieden voor uw website/bedrijf.

 

 

Vaak zit er bij een onderhoudscontract ook de mogelijkheid om voor een klein bedrag meer ook uw content te laten bewerken (zoals bij ons), zoals het uploaden van foto’s en het installeren van extra opties. Hier komen wij bij de eerste vraag: “Wat kost een onderhoudscontract van een WordPress website”.

Wat kost het onderhoud aan een WordPress website

Wij bieden de mogelijkheid aan onze klanten de website te onderhouden, hier doen wij de onderhoud aan plugins, WordPress zelf en nog veel meer:

WordPress Onderhoud Abonnement

 • Installatie van BruteProtect en wp-login rename (dit om hackaanvallen, zoals de BruteForce Attacks, tegen te gaan)
 • Backup maken van de database
 • Backup maken van de belangrijkste bestanden (in overleg)
 • Upgrade van WordPress
 • Upgrade van plugins
 • Opruimen van spamberichten
 • Opschonen database overhead
 • Optimalisatie database

Kosten vanaf € 159,- per kwartaal*

Het WordPress Onderhoud en Support Abonnement

 • WordPress Onderhoud Abonnement
 • WordPress ondersteuning
 • Installatie van plugins op verzoek
 • Kleine wijzigingen aan het thema op verzoek
 • Wijzigen en onderhoud van de content, zoals toevoegen/wijzigen teksten, foto’s, filmpjes enz

 

 

Kosten vanaf € 350,- per jaar. Bij het WordPress Onderhoud Abonnement kunt u een aantal uren support inkopen. Het minimaal aantal uren dat u kunt bijkopen is 2, voor  € 59,- per uur. Voor het aanbrengen van grote wijzigingen aan het thema, of het volledig wijzigen van het thema gelden andere tarieven. Deze kunt u op verzoek aanvragen.

De abonnementsprijzen zijn exclusief de licentiekosten van premiumplugins. De meeste licenties van premiumplugins zijn 1 jaar geldig en dienen dan tegen een (vaak) gereduceerd tarief verlengd te worden. Zonder een geldige licentie mag de plugin wel gebruikt worden, maar kan deze niet meer geupdate worden. Het kan zijn dat na een update van WordPress een plugin dan niet meer werkt omdat in een update aanpassingen zitten voor de nieuwe versie van WordPress. De licentieprijzen verschillen per plugin. Heeft u zelf de plugin aangeschaft, dan dienst u zelf voor verlenging van de licentie zorgen. Als de plugin via ons verkregen is, dan zullen de kosten voor licentieverlenging meegenomen worden in de facturering.

De abonnementen starten met een volledig geüpdatet website. Afhankelijk van de achterstand van de updates brengen wij voor het up to date brengen van de website de daarvoor benodigde uren extra in rekening. Als er na ingaan van het abonnement wijzigingen aan de website worden aangebracht (nieuwe plugins, functionele wijzigingen in het thema, wijzigingen in WordPress bestanden) waardoor er problemen ontstaan bij een update, is het oplossen van die problemen voor eigen risico. Eventueel kan bij grote wijzigingen besloten worden om voor de update eerst een kopiesite op te zetten om de gevolgen van de update te testen, voordat deze op de live site worden uitgevoerd. Het opzetten van een kopiesite valt niet onder het standaard onderhoudsabonnement.

Prijzen zijn excl. 21% BTW. Afrekenen per kwartaal of per jaar.

* De prijs van €159,- per kwartaal geldt voor een standaard website. Voor webwinkels met WooCommerce geldt een ander tarief. Dit is afhankelijk van het gebruikte thema, aantal producten en gebruikte extensions. Ook voor website met plugins die bijzondere aandacht vragen geldt een ander tarief. Om de updates goed te kunnen testen maken we voor deze websites eerst een testomgeving waar we de updates op uitvoeren. Neem contact met ons op dan maken wij een prijsopgave.

Reageer

1 reactie. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Heeft u een vraag?

Stuur ons gerust een bericht. We helpen u graag verder.

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Wij schreven ook over het volgende