Wat is Page Authority en Domain Authority

Wat is Page Authority en Domain Authority

Als je met jouw website vindbaar wilt worden heb je vast een SEO bureau in dienst genomen. Dit soort bureau’s hebben dure termen zoals Page Authority (PA) en Domain Authority (DA), veel bedrijven weten niet wat dit is of wat dit nu inhoudt. PA is de afkorting van Page Authority en DA betekent Domain Authority. Beide zijn ze enorm belangrijk voor Google, hoe hoger de PA en DA zijn, hoe hoger je in Google komt te staan. Onderstaand ga ik verder in op DA en PA.

Domain Authority (DA)

Domain Authority wordt op schaal van 0 tot 100 aangegeven in Google, hoe hoger Google de score geeft hoe beter dit is. De score van de DA (Domain Authority) geeft aan hoe een website scoort in zoekmachine resultaten (Google). Via deze manier kun je goed zien hoe sterk je website is in vergelijking met andere websites, hoe hoger deze score is des te beter dat is. Een pagina laten stijgen gaat gemakkelijk als de score nog laag is, Dat zien wij bij nieuwe domeinnamen. Is de score van DA hoog, hoe moeilijker het is om de score nog hoger te krijgen. Je staat immers vrij hoog met jouw Domain Authority.

De score van de Domain Authority heeft te maken met meerdere factoren. Moz.com geeft aan dat het niet gemakkelijk is om de DA score te beïnvloeden en zegt dat het verbeteren van SEO de beste manier is om je Domain Authority te verbeteren. Links van domeinen met veel backlinks is een belangrijk onderdeel hiervan. De DA scores worden met regelmaat geüpdatet, je kunt dus je website scores zien veranderen. Maar er is een kantzijde hieraan, niet iedere backlink is weer geschikt voor jouw domeinnaam (website), willekeurige backlinks kunnen afgestraft worden met een lagere score. Daarom is het van belang backlinks te krijgen met relatieve domeinnamen.

Page Authority (PA)

De DA score gaat over de hele website (domeinnaam), gaat PA, Page Authority enkel over webpagina’s, de pagina’s binnen jouw website. De score geeft dus aan hoe goed een bepaalde pagina in Google scoort. Door middel van zoekwoorden wordt er gekeken wat de positie is van de webpagina. Net zoals de DA wordt ook de PA aangegeven op schaal van 0 tot 100. Ook hier geldt: hoe hoger de score hoe beter.

Net zoals bij het verbeteren van de DA geldt ook voor de PA dat voornamelijk SEO essentieel is. Ook bij het verhogen van je Page Authority is het van belang om links te verkrijgen van domeinen die beschikken over veel backlinks, maar ook hier geldt de regel dat je goed moet uitkijken welke backlinks je krijgt en of deze relevant zijn.

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Heeft u een vraag?

Stuur ons gerust een bericht. We helpen u graag verder.

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Wij schreven ook over het volgende