Hoe maak je je WordPress website Google vriendelijk

Hoe maak je je WordPress website Google vriendelijk

WordPress wordt steeds meer een volwaardige zelfstandige CMS en verdringt langzamerhand overige CMS-systemen. Een handige gratis tool om je WordPress website Google vriendelijk te maken is Yoast seo plug-in. Toch zijn er nog meer manieren om je website Google vriendelijk te maken. Dit is niet alleen beter voor zoekmachines, ook krijgen je bezoekers een positieve gebruikerservaring.

Er zijn meerdere manieren om jouw website hoger in Google te krijgen. Maar veel van deze manieren zorgen achteraf voor een kunstmatige hogere ranking. De zoekmachine Google wordt steeds slimmer en straft deze manieren dus de websites ook flink af. Het overmatig herhalen van zoekwoorden, het plaatsen van onzichtbare tekst of het kopen van hyperlinks wordt door Google als spam beschouwd. Vermijd deze technieken om het algoritme te beïnvloeden dan ook zeker.

Neem een SSL certificaat (https)

Zoals wij reeds eerder hebben gemeld: Google Chrome markeert websites met http als onveilig. Hierbij waarschuwt Google Chrome de bezoekers dat hun gegevens gevaar lopen. Verzamel je gevoelige informatie (een formulier, webshop of een forum, dan is het zeker nodig om over te stappen op het beveiligde https. Omdat Google https websites hoger plaatst in de zoekresultaten, is het verstandig om deze overstap te maken.

Maak je website mobiel vriendelijk

Halverwege 2016 had ruim 86% van alle Nederlanders een smartphone. Er vinden meer mobiele zoekopdrachten dan desktop opdrachten bij Google plaats. Vanaf begin 2017 hanteert Google een mobile-first aanpak. Hierbij is er sprake van een aparte mobiele index. Nog steeds zijn er websites die niet mobielvriendelijk zijn. Zorg dat je WordPress website op alle mobiele apparaten goed toegankelijk is.

Pop-ups zijn verleden tijd!

Het gebruik van een pop-up is niet alleen irritant voor de bezoeker, ook Google heeft hier een hekel aan. Daardoor waardeert Google deze websites lager. Pop-ups die betrekking hebben op wettelijke vereisten of kleine advertentiebanners zijn toegestaan, verwijder alle overige pop-ups.

Scoort je WordPress website niet voldoende binnen de zoekresultaten of wil je je huidige hoge positie behouden, maak je website met behulp van bovenstaande tips Google vriendelijk. Of maak een afspraak, waardoor wij samen met jou kunnen kijken waar wij verbeterpunten kunnen aanbrengen aan jouw website en dus een hogere positie in Google kunnen krijgen.

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Heeft u een vraag?

Stuur ons gerust een bericht. We helpen u graag verder.

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Wij schreven ook over het volgende