Het nut van een up-to-date CMS en website

Het nut van een up-to-date CMS en website

Afgelopen vrijdag avond moesten wij een belangrijke persbericht plaatsen op een van onze klanten website. Er was een feestelijke opening na dat er maanden lang gewerkt was aan een project van deze klant. Het bericht bevatte een persbericht en foto’s van dit project en zelf hadden wij van de beperkte videobeelden een video compilatie gemaakt. Alle voorbereidingen waren getroffen om het bericht te kunnen plaatsen op de website. We hadden de foto’s gekregen, het persbericht en zelf dan het filmpje op Vimeo geplaatst. Om 20:30 uur moest het bericht er op gezet worden. Om 20:15 uur zijn we ingelogd in het reeds verouderde CMS systeem, via dit systeem moesten we een nieuwe pagina aanmaken in “nieuws”. Dit ging niet, het systeem had fouten, door deze fouten konden we geen nieuwe pagina’s aanmaken. we zijn met verschillende browsers aan de slag gegaan en na 3 uur ploeteren stond het persbericht er nog steeds niet op de website.

Een gemiste kans

Wanneer een CMS systeem niet wordt bijgehouden dit het dus voorkomen dat er geen nieuwe berichten geplaatst kan worden. Ook is de beveiliging niet meer up-to-date. In dit geval betrof het een CMS systeem op basis van .ASP. Het plaatsen van urgent nieuws, een persbericht of ander belangrijke nieuws of pagina’s is een gemiste kans voor de buitenwereld. Het is vaak voor de maker van de CMS een kleine moeite dit systeem up-to-date te houden nadat er updates beschikbaar zijn.

hoe pakt dWork dit aan

dWork houdt alle updates bij van alle klanten, vaak heeft een klant een overeenkomst gesloten. Deze overeenkomst zegt dat dWork de updates installeert en uitvoert eens in de zoveel tijd. U heeft daar als bedrijf dan geen zorg meer aan en kan denken aan dingen welke belangrijk v=zijn voor uw bedrijf.

Verouderde CMS en beveiliging

Wij hebben diverse klanten welke zijn overgestapt naar dWork omdat de huidige webdesigner of webdesign bureau niet meer bestaat of dat hij/zij het werk niet meer uitvoeren. De website CMS wordt niet meer bijgehouden waardoor de beveiliging slecht geworden is en dus kwetsbaar is voor aanvallen van buitenaf. Deze klanten hadden dus het probleem dat de website “gehacked” was en dat de website door malware uit Google is verbannen. Dit brengt voor de klant niet alleen extra kosten met zich mee maar ook frustratie.

Conclusie

Het is eigenlijk heel simpel, houdt altijd uw CMS up-to-date. Kunt u dit niet zelf, laat dit doen door iemand die hier verstand van heeft of neem contact op met dWork.

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Heeft u een vraag?

Stuur ons gerust een bericht. We helpen u graag verder.

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Wij schreven ook over het volgende