Gratis een QR code maken

Gratis een QR code maken

dWork heeft al vrij lang een Gratis qrcode maken dienst met de naam Gratis QR Code. Deze dienst biedt u de mogelijkheid aan gratis QR codes te genereren voor drukwerk, websites, email en is toepasbaar voor heel veel mogelijkheden. Na het registreren van de domeinnaam hebben wij een website opgezet met daarbij de mogelijkheid om in een paar simpele stappen een QR code aan te maken. De een enorme groei aan bezoekers hebben wij besloten de website simpeler te houden. Geen nieuws, geen Twitter of Facebook geen reclame. Slechts 4 pagina’s, Home, een QR code aanmaken (gratis), uitleg en contact. gratis qrcode.

Ontdek onze nieuwe dienst voor uw WordPress website: 925media WordPress Onderhoud

Snel merkte wij dat dit de manier is waarop u als bezoeker de website wilt zien. Bezoekersaantallen groeide met 110%. Nu weer een jaar verder zij wij aan het kijken hoe wij u hiermee verder kunnen helpen. Veel vragen welke wij krijgen is:”of u de QR code voor alles mag gebruiken?” Ja! Er berust geen alleen recht op een Gratis qrcode, u mag deze vrij gebruiken zonder (of met bron vermelding).

Wat is een QR

QR staat voor Quick Respons en is een barcode die ingescand kan worden met bijvoorbeeld de camera van je mobiele telefoon. De QR code kan gebruikt worden voor het verwijzen naar een website waar bijvoorbeeld een actiepagina aan gekoppeld is maar ook voor andere doeleindes. De gebruiker start zijn QR reader software op zijn mobiele telefoon en richt met de camera van zijn telefoon op de QR-code tot die volledig in beeld is. In sommige gevallen moet men een foto maken van de QR code (het plaatje) en in andere gevallen detecteert de software automatisch de QR code. De software registreert automatisch de inhoud van de QR-code.

QR-code maakt comeback .. Op RTL

In 2018 hebben wij een interview gegeven aan RTL het item bestond uit een telefonisch interview tijdens een live uitzending. Ik vond het eerlijk gezegd wel heel spannend, een week of twee vooraf kreeg ik een email van RTL dat ze een item wilde maken over QR codes. Ik vond het wel leuk, en ging erop in. Ik hoorde er niets meer van tot op de dag van de uitzending. Ik werd gebeld en kreeg een aardige dame aan de lijn, die vertelde mij dat ze het item wilde maken en dan wel nu. Of ik daar even tijd voor had, zeker! Hier kan je het item lezen op RTL.

Wat is een QR code?

Een QR-code, oftewel Quick Response-code, is een soort tweedimensionale streepjescode die informatie kan bevatten. Het lijkt op een vierkant patroon bestaande uit zwarte vierkantjes op een witte achtergrond. Wat het bijzonder maakt, is dat het snel en eenvoudig kan worden gelezen met behulp van een camera, zoals die op een smartphone. QR-codes worden gebruikt om verschillende soorten gegevens op te slaan, zoals webadressen, contactgegevens, teksten of andere informatie.

Ze zijn handig in het dagelijks leven en worden op diverse manieren toegepast. Bijvoorbeeld, als je een product koopt, kan de verpakking een QR-code hebben die je naar de website van het product leidt voor meer informatie. Restaurants gebruiken QR-codes op hun menu’s, zodat klanten snel de digitale menukaart kunnen bekijken.

Tijdens de COVID-19-pandemie speelden QR-codes een steeds prominentere rol in de samenleving, waarbij ze essentieel werden voor diverse contactloze interacties. In de horeca en detailhandel werden QR-codes veelvuldig geïntegreerd om de veiligheid en efficiëntie te vergroten. Restaurants en winkels maakten gebruik van QR-codes op menu’s, waardoor klanten eenvoudig digitale versies konden raadplegen, bestellingen konden plaatsen en tegelijkertijd contactgegevens achterlieten voor eventueel noodzakelijke contact tracing.

Evenementenbranche omarmde eveneens deze technologie, waar QR-codes werden ingezet voor verschillende doeleinden. Ticketingprocessen werden gestroomlijnd, waardoor bezoekers snel en contactloos toegang kregen tot evenementen. Bovendien werden QR-codes gebruikt voor het bijhouden van aanwezigheid, waardoor organisatoren effectiever de bezoekersaantallen konden monitoren en eventuele gezondheidsmaatregelen konden handhaven.

In deze tijd had onze website, www.gratisqrcode.nl, toen nog onder onze eigendom, een opmerkelijke toename in bezoekersaantallen. Dagelijks trokken we tot wel 40.000 bezoekers, wat de groeiende relevantie en populariteit van QR-codes illustreert. Onze website bood een platform waar bezoekers gratis QR-codes konden genereren, wat bijdroeg aan de bredere acceptatie van deze technologie als een alledaags instrument voor het delen van informatie en het vergemakkelijken van diverse interacties, met name tijdens de uitdagende omstandigheden van de pandemie.

De veelzijdigheid van QR-codes maakt ze populair in verschillende sectoren. Ze vereenvoudigen processen en bieden gemak voor zowel bedrijven als consumenten. Of het nu gaat om het delen van informatie, het vereenvoudigen van betalingen of het bieden van een naadloze gebruikerservaring, QR-codes zijn uitgegroeid tot een alledaags hulpmiddel dat de manier waarop we met informatie omgaan en interactie hebben, heeft veranderd.

Gratis qr code maken

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Heeft u een vraag?

Stuur ons gerust een bericht. We helpen u graag verder.

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Wij schreven ook over het volgende