Google voert een andere koers, verkoopt domeinnamen

Google voert een andere koers, verkoopt domeinnamen

Google zet de volgende stap in de hostingmarkt. Het bedrijf bood tot nu toe al een variëteit aan hostingdiensten aan, van Google Apps tot Google App Engine. Er was tot nu toe één dienst die je niet bij Google kon afnemen. De domeinnaam die je met de dienst wilde gebruiken. Daar komt nu ook verandering in met de lancering van Google Domains.

GoogleDe prijs van een domeinnaam bij Google wordt 12 dollar per jaar, stelt Domain Incite. Die prijs is gelijk aan de prijs die GoDaddy, de grootste registrar ter wereld, in rekening brengt bij zijn klanten voor een .com-domeinnaam. Een belangrijk verschil is echter de extra’s die Google aanbied. Gratis inbegrepen zijn bijvoorbeeld het anoniem registeren domeinnamen (privacy protect service), redirects naar een bestaande website, 100 subdomeinen, 100 e-mail adressen (forwarders). Dit zijn allemaal zaken waarvoor bij de meeste (grote) Amerikaanse hosters extra kosten voor in rekening worden gebracht.

Gaat Google .nl domeinnaam verkopen?

Het is nog niet helemaal duidelijk welke top-level domeinnamen Google gaat ondersteunen. Het lijkt voor zich te spreken dat de big three .com, .net, en .org door Google ondersteund zullen worden. Op de features pagina schrijft Google dat het bedrijf ook zoveel mogelijk van de honderden nieuwe top-level domeinnamen wil gaan ondersteunen. Als voorbeeld noemt het bedrijf .guru en .photography. Het gaat vooral interessant worden over Google het ook mogelijk gaat maken om ccTLD’s zoals onze eigen .nl, .be en .eu te registeren.

Op dit moment is Google Domains nog een besloten beta, waarbij het alleen met een invite code mogelijk is om een domeinnaam bij Google te registeren of naar Google te verhuizen.

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Heeft u een vraag?

Stuur ons gerust een bericht. We helpen u graag verder.

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Wij schreven ook over het volgende