Een nieuwe website? Waar moet je aan denken?

Een nieuwe website? Waar moet je aan denken?

Je wilt met jouw bedrijf een nieuwe website, of je wilt een frisse herstart maken met je bedrijf door je huidige website aan te pakken. Het begint met een gevoel, je handen jeuken en je weet wanneer je een nieuwe frisse website krijgt je klanten dan ook daar op gaan kijken, dus eigenlijk een methode is om klanten te werven.

Veel bedrijven willen ook een nieuwe website maar weten simpelweg niet waar te starten. Dat begrijpen wij maar al te goed, neem onze website als voorbeeld. Ik wil altijd een voorbeeld zijn naar mijn klanten, maar vindt mijn website het minst belangrijkst. Toch is dit het meeste belangrijke wat je als webdesign bureau moet hebben, een representatieve website die klanten aanspreekt. Waarbij jij als potentiële klant ziet dat wij moeite hebben gedaan om deze website te laten “blinken”.

Waar moet je beginnen?

Het begint altijd met een idee, mijn advies is schrijf jouw idee op in korte steekwoorden. Zoek voorbeelden van andere websites erbij, beschrijf waar je vastloopt met je huidige website. Wat wil je beter hebben en wat wil je er in hebben, wat denk jij dat jouw website de “wow factor” gaat geven. Het lijkt veel tijd wat je hierin moet gaan steken, maar dat valt best mee. Het idee zit in je hoofd en jij moet het van je af kunnen schrijven, en vaak gaat dat sneller dan je zelf denkt.

Heb je alles compleet? Maak dan een afspraak met een webdesign bureau bij jou in de buurt, of een waarbij je een goed gevoel bij hebt, waarbij het werk aanspreekt. Bel er een op, een stem geeft ook vaak een bepaald gevoel. Vaak kan een webdesigner al vrij snel bij jou langskomen, tenminste wij wel. Ik hecht er waarde aan om vaak een gezicht te zien, om kennis te maken met het bedrijf en jouw ideeën te bespreken. Dat maakt niet uit of de opdracht klein of groot is, het gaat om de relatie wat je aangaat.

Heb je een offerte aangevraagd bij een webdesign bureau? En denk je dat dit bureau het bureau is welke jouw idee waar kan maken, goed! Zorg dat je alles goed kan aanleveren:

1. foto’s
2. teksten
3. login (eventueel)
4. ftp van de server
5. en eventueel meer waar je aan kan denken.

Laat je mee slepen in het process en vraag naar een dev locatie, vaak geven webdesigners jouw de locatie van de website na een x periode, dan valt er meer te zien aan het project. Zorg voor een goede communicatie heb je geen tijd, geeft niet, zorg dat er iemand is die dan wel mee kan kijken. Persoonlijk wacht ik liever op de klant dan dat de klant op mij wacht.

Reageer

3 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Heeft u een vraag?

Stuur ons gerust een bericht. We helpen u graag verder.

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Wij schreven ook over het volgende