De plugins die je nodig hebt tijdens een crisis

De plugins die je nodig hebt tijdens een crisis

In tijd van een crisissituatie met bijvoorbeeld COVID-19 is de juiste communicatie van groot belang voor jouw organisatie / bedrijf. Wat moet je hebben om snel te kunnen handelen bij een calamiteit is crisis management met een goede voorbereiding het halve werk. Zorg er daarom nu vast voor dat jouw WordPress website klaarstaat als communicatiekanaal in het geval van een storing of crisis. Dan kan je je achterban snel en efficiënt informeren bij calamiteiten en storingsmeldingen.

In dit artikel behandelen we de beste drie WordPress plugins voor crisiscommunicatie. Je kunt deze plugins alvast installeren en configureren op je WordPress website. Hierdoor ben je goed voorbereid wanneer een onverwachte gebeurtenis zich aandient. Lukt het je niet deze te installeren, vraag dit aan je webdesigner (of aan ons), sommige plugins hebben wat configuratie nodig waarbij gespecialiseerde kennis nodig is.

Pop up met melding op je website

Laat je bezoeker van je website weten of je open bent of er speciale regels zijn. Andere meldingen kan je er ook op plaatsen, er zijn verschillende goede plugins die je kan gebruiken hiervoor (als je een WordPress website hebt) onze voorkeur gaat uit naar een plugin zoals deze: Popup Builder wij gebruikeen zelf de premium versie, maar de gratis versie voldoet als u snel moet handelen.

Maak een afspraak, online

Veel gevraagd is een systeem waarbij bezoekers online een afspraak kunnen maken. Het fijne aan zo een systeem is dat het ook bijhoudt dat er geen dubbele afspraken kan inplannen of bijvoorbeeld rekening kan houden met uitlooptijd. Er zijn ook hier veel verschillende plugins voor. Wij hebben zelf niet echt een voorkeur omdat wij dit graag zelf maken voor onze klanten. Iedereen heeft wel een speciale wens, maar om snel te handelen is een plugin zoals deze voldoende: Booking Calendar.

Whatsapp voor op je website

Tja, eigenlijk volstaat dit prima voor kleinere bedrijven grotere bedrijven wordt wat lastiger maar kan prima werken. Onze voorkeur gaat uit naar een plugin zoals deze: WP Social Chat.

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Heeft u een vraag?

Stuur ons gerust een bericht. We helpen u graag verder.

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Wij schreven ook over het volgende