De belangrijkste veranderingen in WordPress 4.8 (Bill Evans)

De belangrijkste veranderingen in WordPress 4.8 (Bill Evans)

Niet zo heel lang geleden bracht WordPress haar nieuwste versie, WordPress 4.8 (Bill Evans), uit. Traditiegetrouw heeft ook deze editie de bijnaam van een jazzmuzikant, deze keer Bill Evans. Hoewel 4.8 minder spannende features dan 4.7 bevat, is dit hét moment om te updaten mocht je dat nog niet gedaan hebben. Hier zal ik laten zien wat nieuw is in WordPress 4.8 (Bill Evans) is.

1. Nieuwe media-widgets

Widgets zijn gebruiksvriendelijker dan in voorgaande WordPress-versies. Dankzij de text-, image-, video-, en audiowidget hoeft een gebruiker geen HTML-code meer in te voeren voor dynamische content. Tekst is via een WYSIWYG-editor in te voegen en beeldmateriaal is eenvoudig upteloaden.

2. De mogelijkheid om afbeeldingen toe te voegen zonder code

Het is nu mogelijk om een afbeelding in te voegen binnen het widget zonder daarvoor een code of WordPress-plugin te gebruiken. Ideaal voor mensen die weinig verstand hebben van codes.

3. De mogelijkheid om video’s en audio toe te voegen zonder code

Ook audio en video zijn nu toe te voegen zonder code. Met de nieuwe Video Widget kun je moeiteloos een audio- of videobestand invoegen vanuit je mediabibliotheek. Hiermee is het bijvoorbeeld mogelijk om een welkomstboodschap op je homepage te zetten.

4. Een verbeterde link-functie

Het bewerken van links binnen je site is een stuk makkelijker geworden. Het is nu mogelijk om anchor tekst aan te passen zonder dat je de link opnieuw in hoeft te voeren. Dit zal ongetwijfeld voor veel mensen een tijdsbesparing zijn.

5. Een agenda van WordPress evenementen

Deze nieuwe sectie in je WordPress-dashboard houdt je op de hoogte van WordPress gerelateerde evenementen in je omgeving.

Met deze nieuwe functies is het raadzaam om eens te checken of je huidige plug-ins nog wel nodig zijn. Er zullen er misschien een aantal bij zitten die je nu beter kunt deactiveren. Het hebben van teveel plug-ins zorgt er namelijk voor dat je site langzamer kan worden. Daarom is het aan te raden selectief te zijn in welke plug-ins je gebruikt.

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Heeft u een vraag?

Stuur ons gerust een bericht. We helpen u graag verder.

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Wij schreven ook over het volgende