Browser caching activeren via .htaccess

Browser caching activeren via .htaccess

Nog lang niet iedereen in de wereld heeft WordPress, maar wat wel iedereen natuurlijk wil hebben is browser caching! :=) Vandaar dat ik ook de handleiding wil bieden om browser caching te activeren, zonder WordPress. En dat gaat via een iets meer technische weg, via de .htaccess op de FTP server.

Omdat we hier helaas geen plek hebben om simpelweg browser caching aan te vinken, zullen we het moeten doen met het toevoegen van een aantal regels code.

De volgende voorbeeld-code, afkomstig van performance experts GTmetrix, kun je prima gebruiken om de belangrijkste type bestanden goed te laten cachen (klik).

Code toevoegen aan de .htaccess

We zijn slechts 1 stap verwijderd van onze activatie. Ik ga er hiervan uit dat je toegang hebt tot een FTP programma zoals FileZilla en de FTP inloggegevens bezit voor de hosting van je domein.

  1. Zoek in de rootfolder (hoofdmap / map waar ook je index.html / index.php te vinden zal zijn) naar het .htaccess bestand.
  2. Open de .htaccess met notepad of een andere tekstverwerker (Maak het bestand aan als het nog niet bestaat)
  3. Kopieer de bovenstaande code en plak deze bovenaan in je .htaccess.
  4. Sla op en open FileZilla -> je zal zien dat je daar ook nog even op ‘Ok’ moet klikken voor het opnieuw uploaden van je aangepaste bestand.
  5. Check vervolgens direct of je website het nog doet. Een klein typefoutje in de .htaccess maakt je website namelijk stuk :=).
[TIP: Kun je je .htaccess niet vinden? Vink dan in FileZilla via het menukopje Server de optie ‘Weergeven van verborgen bestanden forceren’ aan.]

Als je de vijf stappen succesvol doorlopen hebt dan zijn ook jouw terugkerende bezoekers vanaf nu aangenaam verrast met een snellere laadtijd!

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Heeft u een vraag?

Stuur ons gerust een bericht. We helpen u graag verder.

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Wij schreven ook over het volgende